piatok 21. júla 2017

Liberecký obranca Bartošák: Splnil sa mi sen. A proti Splitu chcem postup

Z druholigového Žižkova, ktorým zmietajú existenčné problémy, v lete s pár spoluhráčmi a koučom Trpišovským zamieril do Liberca. Tu sa bleskovo presadil do základnej zostavy na ľavom kraji obrany a od tej doby patrí k najlepšie hodnoteným hráčom Slovana. Z nenápadného hráča sa stala nečakaná opora.

Dnes čaká Bartošáka veľký deň. V Splite môže s Libercom vybojovať postup do základnej skupiny Európskej ligy.

"Je to pre mňa ako rozprávka, ani som si to tak nepredstavoval. Od malička som si prial stáť na ihrisku a hrať európske poháre.A stavkove bonusy teraz sa mi to splnilo, "hovorí 25-ročný talentovaný futbalista.

Pred angažmán v Liberci pôsobil Lukáš Bartošák na Žižkove.

Domáce výhru 1: 0 v úvodnom zápase play-off druhej najdôležitejšej európskej súťaže považuje za dobrý, ale klamlivý výsledok. "Ale verím, že v Splite vstřelíme bránku a už si to postrážime."

Kým v minulej sezóne zažíval v druhej lige skromnú divácku kulisu, teraz ho v Splite čaká doslova peklo. Na vypredanom štadióne Poljud bude Hajduk povzbudzovať 35 tisíc divokých fanúšikov. "Už u nás ukázali, čo dokážu, a to ich bola asi len sport stavky tisícka. V Splite to bude ešte búrlivejšia.


Pred takouto kulisou som nikdy nehral, ​​ale veľmi sa teším.Dúfam, že nás to vyhecuje, "verí Lukáš Bartošák.

Liberec sa naštartoval nedeľnej domácej výhrou 2: 0 nad Teplicami, ktorú ukončil sériu troch ligových remíz. "V erím, že nám to pomôže, aj keď náš výkon nebol ideálny. Ale zvládli sme to. "

Bartošák priznáva, že sústrediť sa na domácu ligu je niekedy ťažké. "Stále rozmýšľame nad tou Európskou, postup do základnej skupiny je náš najväčší cieľ."

Od Hajduku Split očakávajú pri Jadrane úplne inú hru ako pred týždňom U Nisy. "Doma sa budú tlačiť dopredu, nič iné im ani nezostáva, pretože potrebujú streliť gól. My budeme hrať na brejky a dúfať, že skórujú, "povedal Bartošák. "Hajduk má silu hlavne v ofenzíve -má rýchle a technické Krídelník a silného útočníka.Keď je ustrážite, verím v postup. "

Po prvom zápase v lige, prvým ligovom gólu a prvom zápase v Európe by postup do základnej skupiny bol pre Lukáša Bartošáka ďalšie tohtoročné veľkú premiérou.

stavkovanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára