utorok 11. apríla 2017

Janov nakupuje, získal Burdisso s mottom

Tradičné janovský klub sa pohybuje v strede tabuľky a jeho fanúšikom ani ambíciám to rozhodne nestačí. Pre zlepšenie svojich výsledkov a ligového postavenie sa teda vedenie rozhodlo vkročiť na januárový prestupový trh a jeho vody zatiaľ čerí veľmi ráznym spôsobom. Tréner Gasperini sa môže tešiť na dve veľké posily.
Prezident Enrico Preziosi prihliadol k požiadavkám relatívne novovymenovaného trénera Gian Piera Gasperiniho a ako prejav vďaky za zlepšujúcu sa formu opäť vstúpil na trh. Janov je povestný častou rotáciou hráčskeho materiálu a tiež v januárovom prestupovom Mercato sa dá očakávať, že bude zastávať jednu z hlavných rolí.Do aktuálne desiateho celku Serie A už pred časom prišiel záložník Cabral a krajný obranca Paolo De Ceglie, ktorý bude u grif hosťovať z Juventusu. Dres Bianconeri ale na nejakú dobu odloží tiež iný krajný obranca. Ani Marco Motta totiž necíti, že by bol dostatočným prínosom pre tím a rozhodne nie je spokojný s herným vyťažením v drese majstrovského celku.Na trase Turín - Janov preto došlo k ďalšej obchodnej transakcii, pretože tiež Marco Motta bude dohrávať tohtoročnú sezónu v Janove.
Bývalý hráč AS Rím či Bologne strávil väčšinu svojho profesionálneho rastu formou hosťovaní v najrôznejších kluboch typu Udinese, turínskeho FC či Catanie a ďalšie sťahovanie ho čaká práve teraz. Nebude ale jediným hráčom, ktorý sa dnes pripojí k novým spoluhráčom. Janovskej CFC totiž včera večer dohodlo príchod argentínskeho stopéra Nicolás Burdisso.Skúsený obranca dal tiež najavo svoju nespokojnosť, pretože vzhľadom k forme dvojice Mehdi Benatia - Leandro Castán sa Burdissovy šanca na nadchádzajúce šampionát v Brazílii rapídne znížili. Rimania sa tiež chceli odpútať od vysokých finančných nárokov argentínskeho hráča, takže mu dali povolenie k odchodu .
Po niekoľkých týždňoch hľadania sa Nicolás Burdisso nakoniec rozhodol pre Janov. V novom pôsobisku by mal podpísať zmluvu na rok a pol s faktom, že sa AS sčasti podelí o vysoký plat "Il Bandita". Celý transfer potvrdili najrôznejšie talianskej zdroje, medzi prvými bol portál skysports.com.Taliansky žurnalista Massimiliano Nebuloni (okrem iného dlhoročný fanúšik milánskeho Interu) prezradil: "Janov získal v Burdisso veľkú posilu. Hráč sa nijako netají túžbou zahrať si na budúcom šampionáte a Grifové mu ponúkli možnosť hrať pravidelne. Medzi jeho hlavné prednosti už od čias , keď pôsobil v Interi Miláno, patrí dravosť, bojovnosť a je to tiež skvelý hlavičkár. Tréner Gasperini sa bude môcť oprieť o skúsenosti aj schopnosti výborného obrancu, čo by Jánovu mohlo v boji o lepšie umiestnenie v mnohom pomôcť, " hodnotí Nebuloni.
Oficiálne vyjadrenie k obom transferom sú očakávané v najbliž ších hodinách.Je však isté, že janovskej CFC s přestupovými aktivitami ešte nekončí a na trase medzi Rímom a Janovom by obchodné rokovania mohla naďalej pokračovať.

V strede záujmu prezidenta Preziosiho sa ocitli nevyužívané hráči Marquinho a Marco Borriello. Predovšetkým v prípade druhého menovaného by mohlo ísť o vytúžený návrat strateného syna, lebo taliansky útočník už u grif niekoľkokrát pôsobil.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára